BU SAYI-289
Dergimiz 25. cildin yayımına başladı. Bu günlere kavuşturan Cenab-ı Hakk’a şükürler olsun. Dergah’ı çeyrek asırdır destekleyen okurlarımıza teşekkür ediyor, aynı desteğin sürmesini temenni ediyoruz.
Kadir Korkut, Rıfat Eroğlu, Mehmet Talha, M. Sadi Karademir, Esra Nur Küçük, Ramazan Teknikel, Serdar Arslan, Sena Turgut ve Mustafa Ökkeş Evren bu sayının şairleri.
Hasan Öztürk ve Mustafa Melih Erdoğan ‘derkenar’ sütunlarında yazdı.
Mesut Doğan bir hikâyesi ile bu sayıya katkı verdi. Atakan Yavuz şiirin hikmetine dair dikkate değer bir deneme yazdı.
Ali Birinci üstadımız ilgili olduğu “müstear” meselesine iki isimle devam ediyor.
Ersoy Kutluk, Dr. Mehmet Hişyar Korkusuz’un “Mukaddime’den Muharri’ye: Modern Dünya’nın ‘Ulus-devlet’in Din’in ve Milliyetçiliklerin Ekonomi, Kültür ve Siyaset Atlası” adlı eserini tanıtıyor. Bu sayının ‘orta sayfa sohbeti’ni Halk Edebiyatı uzmanı, öğretim üyesi Nurettin Albayrak ile yaptık. Yıllardır bu alanda çalışan ve önemli eserlere imza atan Albayrak, sohbetinde Türk Halk Edebiyatı’nın sorunlarını detayları ile dile getiriyor.
Hakkı Özdemir “Türk romanında rejim idealizasyonu başlıklı makalesiyle roman tarihimizin bir yönüne ışık tutuyor. Şahin Doğan, “Urfa Yazıları” nı sürdürüyor. Bu sayıdaki konusu Urfa’nın hanları. Bu sayının son yazısı M.K imzası ile kaleme alınan “Fikir ve şiir” Yazı şiirin fikri taşıması üzerinde yoğunlaşıyor.
Daha güzel sayılarda buluşmak umuduyla.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder