1 Haziran 2014 Pazar

BERCESTE EDEBİYAT DERGİSİ HAZİRAN 2014


Berceste, Bülent Gündoğan’la Yoluna Devam Ediyor.

Beceste Kültür ve Edebiyat Dergisi, dile kolay 144. sayısıyla edebi mecradaki yürüyüşüne devam ediyor. Berceste, haziran ayı itibariyle, şair- yazar Bülent Gündoğan’ın genel yayın yönetmenliğinde yeni tasarım ve kadroyla karşımıza çıkıyor. Dergideki değişim fark edilmeyecek gibi değil. Derginin yayın kuruluna baktığınızda, bir kadro dergisi olma yolunda adımlar attığı hemen fark ediliyor. Bu isimlerin çoğunun geçmişte dergi çıkarmış, alanlarında birçok kitaba imza atmış ve kadim dergilerde defalarca yazıları yayınlanmış isimler olduğu da dikkatten kaçacak gibi değil.
Mesela; Hüseyin Kaya, Murat Soyak, Mustafa Uçurum, Nuray Alper, Sergül Vural, Hüseyin Say, Nihan Işıker, Hatice Eğilmez Kaya, Salim Nizam, Mehmet Baş akla ilk gelenler.
Başyazıda, Bülent Gündoğan’ın tespitleri derginin önümüzdeki sayılarda izleyeceği bir yol haritası sanki.
Şu bir gerçek ki; Anadolu’da dergicilik, yel değirmenlerine savaş açmaktan başka bir şey değildir.
Fakat biz her şeye rağmen, yaşayan bir Türkçe ve kardeşçe yaşanan bir Türkiye için kalemimizi bileyip kendi lisanımızla devlerle savaşı göze almış dil meczupları olacağız. 
21. yüzyılın şahitleri olarak etkisiyle sarsıldığımız tüm zamanların hastalığı, sözüm ona elitlerin tahakkümüne dayanan maddî ve manevî sömürüye karşı kültürel manada bir dalgakıran olmak bilinçaltımızdaki besin kaynağımızdır. Şahsına münhasır bir duruş, olaylar karşısında şairane bir duyuş, asıl manada kirliliğe karşı kalemimizle karşı koyuş şiarımız olacaktır.
Müstakil ve müstakim bir dergi olma şuuruyla çok kıymetli dostlardan devraldığımız bu emaneti, Hak namına daha ileriye taşımayı arzuluyoruz.

Haziran sayısının şairleri; Bahaettin Karakoç, Arzu Eşbah, Mehmet Baş, Sergül Vural, Bülent Gündoğan ve Talip Işık. Zengin bir hikâyeci kadrosun sahip olan Berceste de, Hatice Eğilmez Kaya, Hasan Ejderha, Salim Nizam, Zekeriyya Kantaş, Saliha Malhun, Mehmet Muharrem Akça ve denemeleriyle Mustafa Uçurum, Murat Soyak, Hüseyin Kaya, Prf. Dr. Osmonakun İbraimov, Hüseyin Say, Eşref Sarıkaya, Ali Aksu da yazılarıyla dergiye ahenk katıyor.
                              


Hiç yorum yok: