3 Temmuz 2014 Perşembe

Akpınar dergisinin Temmuz-Ağustos 2014 52. sayı

'Akpınar' dergisinin yeni sayısı çıktı


akpinar-dergisinin-yeni-sayisi-cikti
'Akpınar' dergisinin Temmuz-Ağustos 2014 tarihli, 52. sayısı çıktı. İsmail Özmel haberdar etti...










AKPINAR, 52
YENİ BİR ESER:  YANSIMALAR (Bir Yol Hikâyesi, Eflatun Sordu)
İlginç bir rüzgârlanmanın eseri olan çalışmalarımdan birisi daha YANSIMALAR  adıyla kitap haline geldi. Önsözden birkaç paragraf:
Felsefe yapmak o da nereden çıktı? Felsefe ne işe yarar, karın mı doyurur, yüz mü ağartır? Ben böyle soruları soranlara bayılırım. Ayakkabı boyalı, yüz tıraşlı, saç taralı olmasa, her gün temizlik yapılmasa kıyamet mi kopar? Her sabah saat 7.00’de uyanmak da neyin nesi, insan istediği saatte yatmalı, istediği saatte kalkmalı, istediği zaman çalışmalı, istediği zaman dinlenmeli. Keşke bu sözler hayatın güçlüklerine, alaycı bir bakışla gülüp geçmek, tertip düzen diyenleri tiye almak için söylenmiş olsaydı.

Bilmem kaç yüz yıl önce yaşamış bir insanın görüşleri, yorumları bizi neden ilgilendirsin? Ne söylemiş, ne yazmış, bütün bunların içinde insanlığın yararına bir şey var mı diye sorgulamadan hüküm vermek. Böyle bir bakış, böyle bir metot bize ne kazandırır?
Böyle düşünenlerin sayısı zannedildiği kadar çok değil ama böyle düşünenlerin de var olduğunu kabul etmeliyiz. Hatta felsefe insanları inançsızlığa götürür, felsefe eski yunanı öğrenmekten ibarettir gibi incileri döktürenler ilgi uyandırmaya devam ediyorlar. Bütün bu sözler içinde bir cümle güzel “kendi filozoflarımızı niye okutmuyoruz”? Bu soruyu sor ve cevap iste. Ben senin yanındayım. Ama her konunun, her ilmin bir alfabesi vardır, eğer o alfabe çok eskilerden başlıyorsa, sen de o bilinen en eski noktadan başlamalısın ki bilgiler temelli, gelişmeleri takip kolay olsun. Temelsiz yapıların ömrü kısa olur. O bilgi ve birikimin zaman içinde geçirdiği evreleri, kazandırdığı gelişmeleri görmek, dünü ve bugünü anlamamızı, yarınlar için isabetli çözüm üretmemizi, yorum vermemizi kolaylaştırır.
Bilmem ilginizi çekti mi? Yansımalar’da biraz da kendinizi ve çevrenizi, duygu ve düşünce dünyanızın sorgulanmasını bulacaksınız.
AKPINAR YİNE DOPDOLU
Prof. Dr. Ali İhsan Kolcu ile (İsmail Özmel ve Murat Soyak) kapsamlı bir söyleşi yaptık. Her edebiyatseverin ilgiyle okuyacağı bir söyleşi.
İsmail Özmel;  Sis, Mahir  Adıbeş;  Kalede Bir Bayrak Vardı, Muhsin İlyas Subaşı; Soma’ya Ağıt, Mehmet Baş; Rüzgâra Tutulmuş Hayalin, İsa Yar; İç Ses adlı şiiriyle; İsmail Özmel; Nezih İnsan Dr. Mujgan Cunbur, Mustafa Özçelik; Şiir Hayatımızın Neresinde Duruyor? Murat Soyak; Niğde’ye Dönüş başlıklı yazıları,Nizamettin Yıldız; kitap tanıtımı, Osman Aytekin; Dalgalar Arasında adlı öyküsüyle dergimizi süslediler.
Söyleşilere ilgi devam ediyor. Biz de böylece Türk Edebiyatına bir katkıda bulunduğumuza inanıyoruz.
Daha güzel sayılarda buluşmak dileği ile sağlıcakla kalın, hoşça kalın.

İsmail  Özmel



Hiç yorum yok: