2 Temmuz 2014 Çarşamba

BERCESTE EDEBİYAT DERGİSİ TEMMUZ 2014 SAYI 145



'Berceste' Dergisinde Nurettin Topçu


berceste-dergisinde-nurettin-topcu
'Berceste' dergisinin Temmuz 2014 tarihli, 145. sayısı çıktı. Derginin bu sayısında Nurettin Topçu dosyası yer alıyor.










'Berceste' Dergisinde Nurettin Topçu Dosyası

“Her sefer, bir adımla başlar, inançla güçlenir, azimle devam eder ve hedefine ulaşır.”
2002 yılı baharında Kayseri’den yola koyulan umut 13. yılın kapısında yeni bir solukla ufuk yürüyüşüne devam etmektedir.
Yola ilk çıktığı günden beri sahibi olmak sorumluluğunu İbrahim ŞAHİN’in üstlendiği Berceste Aylık Kültür, Sanat ve Edebiyat Dergisi o gün bu gündür çıkınına doldurmaya çalıştığı muhabbet ve edebiyat eksenli dostluk nefesleriyle hayat bulmuş ve hayat sunmaya çalışmıştır yüreklere.  
144. sayıdan itibaren Bülent GÜNDOĞAN’ın  Genel Yayın Yönetmenliğinde  yola devam etmeye başlayan ve Yazı işleri müdürlüğünü  Sergül VURAL‘ın yaptığı Berceste’de Yayın kurulu Hüseyin KAYA, Nuray ALPER, Murat SOYAK, Mustafa UÇURUM, Nihan IŞIKER, Mehmet BAŞ, Salim NİZAM ve Hatice EĞİLMEZKAYA gibi değerli edebiyatçılardan oluşmaktadır.
Temmuz 2014 itibariyle 145. sayısı okuyucusuyla buluşmuş olan Berceste “uysallığa ve anarşizme karşı Nurettin TOPÇU" serlevhasıyla çıkmıştır bu kez.
145. sayıda Prof. Dr. M. Orhan OKAY, Muhsin İlyas SUBAŞI, İbrahim ŞAHİN, Bülent GÜNDOĞAN, Kevser GELGELLİOĞLU, Hüseyin SAY, Mehmet Muharrem AKÇA, Bahaeddin KARAKOÇ, Ali ŞANVERDİ, Levent TURAN, Ziya Paşa AKYÜREK, Müştehir KARAKAYA, Tayyib ATMACA, Kalender YILDIZ, Yusuf BAL, Prof. Dr. Mustafa SARI, Murat SOYAK, Mustafa UÇURUM, Hasan EJDERHA, Bestami YAZGAN, Celalettin KURT, Mehmet BAŞ, Arzu KONAN, Dr. Selçuk KÖROĞLU ve Ümmiye Yılmaz ERÇEVİK’in eserleri yer aldığı bu sayıyla Berceste kabuğunu yırtmış ve hakkaniyet ehli edebiyat çevrelerinden büyük takdir toplayacak gibi görünüyor.
Berceste, bu yeni dönemde gayesi edebiyat olan ve ideolojisini dayatmak, başka düşünce, inanç ve fikirleri tahkir etmek için fırsat kollamak niyetinde olmayan her ehil kaleme sayfalarının açık olduğunu ifade etmektedir. 
Berceste’ye abone olmak ya da birikimlerini paylaşmak isteyenler  bercestedergisi@gmail.com  e-mail adresinden ulaşabilirler. Yönetim yeri adresi Berceste Basın, Yayın, Dağıtım. Yenidoğan Mah. Matbaacılar Sitesi. 3. Blok No: 37 Kat:1 Kocasinan/ KAYSERİ olan derginin Hesap numarası Finans Bank Yeni Sanayi Şubesi. Şube Kodu: 387 Hesap No: 407 070 23 İbrahim ŞAHİN hesabıdır. Derginin iletişim telefonu İbrahim ŞAHİN: 0 506 918 34 41’dir.
Berceste’yi bu yeni atılımlarından dolayı tebrik ediyor; edebiyatımıza uzun soluklu katkılar sağlamalarını diliyoruz.

Hiç yorum yok: