30 Mart 2016 Çarşamba

AY VAKTİ 161. SAYI



Yıllardır yolculuğuna sabırla devam eden Ay Vakti 161. sayısıyla okurlarına tekrar merhaba diyor. "Kim biraz şair ise biraz geride durur / Yakıcı sözlerle demetlenmiş meclisten" diyerek şairliğe bir tanım ekliyor Ali Yaşar Bolat. Necip Fazıl Akkoç, "El Yazması Hüzün" şiiriyle bu sayıda yerini alıyor. Ali Yaşat "Kelebek Takvimi", Nurettin Durman, "Bakışım Temrinleri", Nazım Payam, "Rüyâ", Emre Miyasoğlu, "Yalnızlık Hep, Yalnızlık Hâlâ", Semra Saraç, "Oyalanan Sisler", Adem Özbay, "Memleketimizin Kısa Tarihi" ve "Noksan" şiiriyle Fatih Topaloğlu bu sayının şairleri oluyor. 
Savaş neyimiz olmamalıdır? Şeref Akbaba insanın savaşa tutumunu sergiliyor "Savaş Edebiyatına Zeyl" yazısında. 161. Sayının diğer yazı ve yazarları ise; Semra Saraç (Pencere ve Vermeer), Ömer Özden (Bahar ve Aşk), Niyazi Karabulut (Sanat ve Estetik), Ayhan Sağmak (Sevginin Kaynağı), Fahri Tuna (Arifiye İstasyonu), Diriliş filmini irdeleyerek filmin analizinin yapan Abdullah Ömer Yavuz.
7 Güzel Adam'ın Aristo'su Cahit Zarifoğlu'nun, "Zarif İmgeleri" incelemesiyle Salih Uçak, "Söz Çağıltısı" ile Necmettin Evci, "Muktedir Edebiyatın Öz Kaynaklarımız Karşısında İki Mühim Silahı: İdealize Edilmiş Kadın Yazar ve  Tasavvuf Algısı" ile Onur Akbaş okuyuculara sesleniyor. Öykü sayfalarında ise Nurşah Karaca, "İsmet Abim", Cemil Köksal, "Hayatın Değişen Yolu", Sevgi Korkusuz, "Üçüncü Ses" ve "17 Numaralı Oda" öyküsüyle Serdar Üstündağ yer almaktadır.

Hiç yorum yok: